Zarządzenia Burmistrza 2024 rok

Zarządzenie Nr 2/2024
Burmistrza Miejskiej Górki

z dnia 3 czerwca 2024 r.

w sprawie ogłoszenia konkursu na stanowisko dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Konarach

Na podstawie art. 63 ust.1 i 10 w związku z art.29 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. Prawo oświatowe (t.j. Dz.U. z 2024 r., poz. 737), §1 ust.1 i 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia z dnia 11 sierpnia 2017 r. w sprawie regulaminu konkursu na stanowisko dyrektora publicznego przedszkola, publicznej szkoły podstawowej, publicznej szkoły ponadpodstawowej lub publicznej placówki oraz trybu pracy komisji konkursowej ( t.j. Dz.U. z 2021 r., poz.1428 ) oraz art.30 ust. 1 i ust.2 pkt 5 ustawy z dnia 8 marca 1990 r.  o samorządzie gminnym (t.j. Dz.U. z 2024 r., poz. 609 ze zm.) zarządzam:

§ 1. 1. Ogłaszam konkurs na stanowisko dyrektora Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Konarach,
dla którego organem prowadzącym jest Gmina Miejska Górka.

2. W skład Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Konarach wchodzą: Szkoła Podstawowa w Konarach i Przedszkole w Konarach.

3. Treść ogłoszenia zawierającego wskazanie wymagań wobec kandydatów, wskazanie wymaganych dokumentów oraz wskazanie informacji o sposobie i terminie składania ofert, dopuszczeniu składania ofert w postaci elektronicznej oraz sposobie powiadomienia kandydatów o terminie i miejscu przeprowadzenia postępowania konkursowego stanowi  załącznik do niniejszego zarządzenia.

§ 2. Postępowanie konkursowe przeprowadzone zostanie zgodnie z zasadami określonymi w rozporządzeniu Ministra Edukacji Narodowej z dnia 11 sierpnia 2017 r. w sprawie regulaminu konkursu na stanowisko dyrektora publicznego przedszkola, publicznej szkoły podstawowej, publicznej szkoły ponadpodstawowej lub publicznej placówki oraz trybu pracy komisji konkursowej.

§ 3. Ogłoszenie o konkursie zamieszcza się:

1) na stronie internetowej Gminy Miejska Górka www.miejska-gorka.pl     w Biuletynie Informacji Publicznej – zakładka „ Praca ”,

2) na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej Kuratorium Oświaty w Poznaniu http://ko.poznan.ibip.pl     zakładka „Ogłoszenia o konkursie na stanowisko dyrektora”,

3) na tablicy ogłoszeń w siedzibie Urzędu Miejskiego w Miejskiej Górce, ul. Rynek 33, 63-910 Miejska Górka.

§ 4. Wykonanie zarządzenia powierza się kierownikowi Centrum Usług Wspólnych w Miejskiej Górce.

§ 5. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Burmistrz

/-/ Karol Skrzypczak